Ürgüp Belediyesi otopark sözleşmesini fesh etti Ürgüp Belediyesi otopark sözleşmesini fesh etti

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, projenin Ürgüp turizmini kökten etkileyeceğini belirtti.

Bir süredir devam eden bir projede önemli bir adım atıldığını aktaran Bul, “Türkiye’nin tanınmış mağaracılık grubu Obruk Mağara ekibinden Ali Yamaç ve üniversite hocamız Dr. Bilgin Yazlık, Songül Hanım Konağı’ndan Ürgüp altında kemerli tünele girdiler ve yaklaşık 450 metre tünelde ilerleyerek Refik Başaran heykeli yanına kadar gidip, geri döndüler. Fotoğraflar çektiler.  Tünelin konaktan, şölen alanına kadar olan bölümünü ziyarete açmamak için hiçbir sebep yok gözüküyor.” dedi.

Tünel haritasının bir hafta içinde çizilerek belediyeye teslim edileceğini kaydeden Bul, “Tünelin hizmete açılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı Eski Eserler Müzeler Genel Müdürlüğü nezdinde girişimlerimiz olacak . Şimdi bu konuda statik çalışma için üniversitelerimiz ile çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

KANALİZASYON UYARISI

Tünele kanalizasyon aktığını belirten Bul, “Güzergahta pek çok binamızın kanalizasyonu tünele akıyor. Burası Ürgüp turizmine çığır açacak bir yer ve tüneli açsak da açamasak da o kanalizasyonlar o tünele akmamalı. Oradan da Damsa Çayı’na gitmemeli. Mülk sahiplerinden şimdiden kanalizasyonlarını kanalizasyon şebekesine vermek için çalışmalarını rica ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Alpaslan Körükcü