İnsanlığın son ve evrensel tebliğcisi kutlu nebinin 1453. seneyi devriyesinde İlçe Müftülüğü tarafından tertip edilen Mevlid Kandil Programı yatsı namazı öncesi İlçe Müftüsü Harun Kılıç’ın sohbetleri ile başladı.

Kılıç; “14 asır önce, yeryüzünde, haksızlık ve adaletsizliğin hayatı esir aldığı, cehalet girdabında insanlığın yolunu ve yönünü kaybettiği karanlık bir dönemde; Peygamberimiz (s.a.s), adeta insanlığın yeniden doğuşunun bir muştusu olarak dünyayı teşrif etmiştir. Cenâb-ı Hak, idrak ettiğimiz Velâdet-i Nebi’yi tüm insanlık için hayırlara vesile kılsın.

Rahmet elçisi Resûl-i Ekrem Efendimiz; hak ve hakikate şahit, iyilik yolunda müjdeleyici, bâtıla karşı da uyarıcıdır. O, hayatını insanlığın iyiliğine adayan, getirdiği ilahi mesajla yeryüzünü aydınlatan nurlu bir kandildir. Bizlere düşen ise kutlu Nebî’nin sünnet-i seniyyesinin tüm insanlık için bir kurtuluş pusulası ve bir hayat kılavuzu olduğunu unutmamaktır. Peygamberimiz (s.a.s)’in güzel ahlakını ve çağlar üstü mesajlarını insanlıkla buluşturmaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl Mevlidi Nebî, Camiler ve Din Görevlileri Haftasında “Peygamberimiz, ve Şahsiyet İnşası” temasını belirlemiştir. Mevlid-i Nebi Haftası boyunca ilçemizde toplumumuzun her kesimine yönelik yapacağımız programlarla Peygamberimiz (s.a.s)’in örnek hayatını anlamaya ve anlatmaya çalışacağız. Bu vesile ile Mevlid Kandilimizin ve Haftamızın aziz milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.

Sarıhıdır’da yangın bahçeyi küle çevirdi Sarıhıdır’da yangın bahçeyi küle çevirdi

Mevlid Kandil Programı, yatsı namazı sonrası ilçemizin seçkin din görevlileri tarafından icra edilen Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve Mevlid-i Şerif ile devam etti. Feyiz ve bereket gecesi İlçe Müftüsünün duaları ile tamamlandı.

Kandil Programına katılım sağlayanlara program sonunda çeşitli ikramlar yapıldı.

Editör: Alpaslan Körükcü