İl Müdürü Yazıcı, yaz okulları ve destekleme ve yetiştirme kurslarının en verimli şekilde sürdürülmesi ve öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlaması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerekli rehberlik ve desteğin sağlanacağını belirtip bu kapsamda görev alacak yöneticilere, öğretmenlere, kurslara devam eden öğrencilere, öğrencilerin kurslara katılımını sağlayan velilere teşekkür etti.

Nevşehir’de 10 lise, 24 ortaokul, 19 ilkokul ve 1 bilim sanat merkezi destekleme ve yetiştirme kursları ve yaz okulu kurs merkezleri olarak belirlendi.

Kurslara devam eden öğrenci ve kursiyerden kurs ücreti alınmayacak. 

Gazi Ortaokulunda bir ilk Gazi Ortaokulunda bir ilk

1-29 Temmuz tarihleri arasında haftada 5 gün ve 13.30'dan sonra olmak üzere ortaokul 8. sınıf, lise 11 ve 12. sınıf öğrencileri için akademik derslere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları verilmeye başlandı.

Mezun öğrencilere yönelik kurslar ise müracaatlara göre halk eğitim merkezlerinde gerçekleştirilmekte. 

Yaz okulu kapsamında, 2. sınıftan itibaren tüm sınıf kademelerinde öğrenim gören öğrenciler için en fazla 2 alanda olmak üzere  spor: atletizm, basketbol, satranç, görsel sanatlar: resim, ebru, hat, müzik: keman, gitar, kanun ve bilişim: yazılım, robotik kodlama, ofis programları alanlarında tercih imkanı sunuldu.

Editör: Alpaslan Körükcü