Nevşehir

Sulusaray dinamitlerle sallanıyor, vatandaş isyan ediyor

Sulusaray kasabası, kasaba sınırları içerisinde işletilen taş ocakları nedeniyle isyan noktasına geldi. Patlatılan dinamitler bir taraftan evlere hasar veriyor, diğer taraftan ise sürekli patlama sesi duyan çocuklar korkuya kapılıyor.

Merkeze bağlı Sulusaray kasabası, kasaba sınırları içerisinde bulunan ve Karayazı mevkiinde işletilen taş ocaklarında kayaların patlatılması için kullanılan dinamitler yüzünden isyan eder hale geldi.

Taş ocaklarında sık sık patlatılan dinamitler, meydana getirdiği sarsıntı nedeniyle yakın çevresinde paniğe neden oluyor.

Dinamitlerin meydana getirdiği sarsıntılar, bölgeye yaklaşık 500 metre mesafede bulunan ikametlerde hasar oluşturuyor.

Sarsıntıdan ve oluşturduğu hasar nedeniyle isyan noktasına gelen kasaba halkı yetkililerden çözüm bekliyor.

Kasaba halkı, patlama esnasında evlerinin sallandığını, duvarlarının çatladığını ve buna dayanacak sabırlarının kalmadığını belirterek, bu zulme birisinin dur demesini bekliyor.

Öte yandan sık sık patlama sesi duyan çocukların psikolojisinin bozulduğunu belirten kasaba halkı, “Kasabada savaş varmış gibi sürekli patlama sesi oluyor. Çocuklar aniden meydana gelen patlama sesleri nedeniyle korku dolu anlar yaşıyor. Çocuklarımızın psikolojisi bozuldu.” diye şikayetlerini dile getiriyor.

Sulusaray Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Osman Körükcü, daha önce CİMER’e şikayette bulunduğunu ancak bir sonuç alamadığını söyledi.

Muhtar olarak kendisinin yaptırım gücü olmadığını kaydeden Körükcü, kasaba halkının toplu bir şekilde CİMER’e şikayette bulunmasını istedi.