Sağlık

Sevde Avlanmaz Aile Sağlığı Merkezi hizmete başladı

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde, hayırsever iş insanı tarafından yaptırılan Sevde Avlanmaz Aile Sağlığı Merkezi, resmi olarak hizmet vermeye başladı.

Yeni açılan ASM merkezi, bölgedeki sağlık ihtiyaçlarına modern ve kapsamlı bir çözüm sunmakta.

Sevde Avlanmaz Aile Sağlığı Merkezinde verilen hizmetler:
 Poliklinik Muayene Hizmetleri
 Koruyucu Sağlık Hizmetleri
 Misafir Hasta Muayene Hizmetleri
 Tek Hekim Raporu
 Tetkik ve Tahlil Laboratuvar Hizmetleri
 Enjeksiyon ve Pansuman Hizmetleri
 İzlemler (Kadın, Lohusa, Bebek ve Çocuk)
 15-49 Yaş Kadın İzlemleri
 Gebe ve Lohusa İzlemleri
 Bebek ve Çocuk İzlemleri
 Obezite İzlemeleri
 Bağışıklama Faaliyetleri
 Aile Planlaması Hizmetleri
 Eğitimler (Halk Sağlığı Eğitimleri)
Aile Sağlığı Merkezimizde, Aile hekimi yaş, cinsiyet ve hastalık gruplarına yönelik izlem ve taramaları (kanser, yenidoğan, kronik hastalıklar, yaşlı sağlığı ve benzeri taramalar) yapar. Kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri (gebe, loğusa, bebek, çocuk izlemleri, aşılama hizmetleri gibi) ile birinci basamak tanı, tedavi, rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetleri, sağlığı geliştirici hizmetler ile ana çocuk sağlığı ve aile planlaması hizmetlerini verir.

 Aile Sağlığı Merkezimiz de tetkik ve tahlil için, kan alma işlemini genellikle sabah saat 8:30 – 10:00 aralığında gerçekleştirmekte olup, Aile hekimliği kapsamındaki kan tahlili saatleri dışında bu işlemi gerçekleştirmemektedir. Kan sayımı (Hemogram), Biyokimya, Tiroid fonksiyon testleri, Gebelik testi, Kan grubu tayini., Hepatit markerları, Bulaşıcı hastalıklar(VDRL, HIV), Vitaminler. Hafta içi mesai saatleri arasında enjeksiyon ve pansuman işlemlerinizi ücretsiz olarak yaptırabilirsiniz.

Lütfen başvurunuzu yaparken doktorunuzun yazdığı reçeteyi yanınızda bulundurunuz. Reçetesi yanında olmayan kişilerin enjeksiyonları yapılmamaktadır.

Aile Sağlığı Merkezinde İzlem Bebek anne sütü almaya başladıktan sonra en geç bir hafta içinde nüfus kaydı yaptırılarak aile hekimine gelinmelidir. Aile hekimliğinde topuk kanı alınır ve tarama testlerini sorgular. Yapılmayanlar varsa yapılması gerekenleri anlatır. 

Aile Sağlığı Merkezinde tek hekim Sağlık Raporu verilir. ASM’mize başvurduğunuzda, gerekli muayeneleri ve tetkikleri yaptırarak tek hekim sağlık raporunuzu alabilirsiniz. İl dışından gelen vatandaşlarımız, istediği Aile hekimlerine muayene olabileceklerdir. Bu kişiler misafir hasta olarak kabul edileceklerdir. "Misafir Hastaların" sağlık kayıtları kendi doktoruna elektronik ortamda iletilecektir.

Merkezde görevli Aile Hekimleri Dr. Figen İnceçayır ve Dr. Ilgıt Hallıoğlu vatandaşlara sağlık hizmetlerini sunmaktadır.

TOKİ Aile Sağlığı Merkezinde hizmet alan 44 nolu Aile hekimliği birimine kayıtlı olan kişiler de artık
Sevde Avlanmaz Aile Sağlığı Merkezi’nden sağlık hizmetlerini alabilecekler.

Yeni merkezin sunduğu hizmetler hakkında daha fazla bilgi almak ve randevu oluşturmak için 90 501 096
83 77 adresinden iletişime geçebilirsiniz.