NEVÜ, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’ kapsamında “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ihtisaslaşan üniversite olarak bulundukları şehrin ve bölgenin somut ve somut olmayan doğal ve kültürel mirasının korunması, araştırılması, bilimsel veriler ışığında gelecek nesillere aktarılmasına yönelik ve uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda proje ve çalışmalarına devam ediyor. 

NEVÜ’de “Deizm ve Gençlik” konuşuldu NEVÜ’de “Deizm ve Gençlik” konuşuldu

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin bu kapsamda Turizm Fakültesi’nin 6 tanesi Türkiye’den olmak üzere, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden birbirinden köklü 32 üniversitenin bulunduğu 50 ülkeyi kapsayan ve Avrupa Konseyi onaylı ‘Avrupa Konseyi Kültür Rotaları Enstitüsü Üniversiteler Ağı’na kabul edildiğinin müjdesini verdi. Aktekin bu kurumsal ağın kültürel miras, kültür turizmi ve sürdürülebilir turizm konularında ağdaki diğer üniversitelerle iş birliği yaparak araştırma projelerinin yürütülmesi, bilimsel yayınların yapılması, akademisyen ve öğrenci değişimleri, staj programları ve hibe fırsatlarına erişim imkanları sunduğunu söyledi.   

Aktekin ayrıca Turizm Fakültesi’nin kültürel rotalar ağına katılmasında özverili çalışmalarda bulunan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Şahin Perçin, akademisyenler Doç. Dr. Duygu Eren ve Dr. Lokman Dinç ile birlikte desteklerinden ötürü Avrupa Konseyi Kültür Rotaları Genişletilmiş Kısmi Anlaşması (EPA) İcra Sekreteri ve EICR Direktörü Stefano Dominioni’ne teşekkür etti.    

Avrupa Konseyi Kültür Rotaları Enstitüsü Hakkında

Avrupa Konseyi Kültür Rotaları Enstitüsü, 1988 yılında Avrupa Konseyi tarafından kurulmuş olup farklı ülke ve kültürlerin mirasının, paylaşılan ve yaşayan bir kültürel mirasa dönüştürmek amacında olan bir kuruluştur. Üniversite Ağı, öğrenci ve araştırmacı değişimine aracılık eden, staj ve eğitim fırsatları sunan, Avrupa Kültür Rotaları Enstitüsü (EICR), üniversiteler ve tescilli kültür rotaları arasında iletişime vesile olan akademik bir platformdur.

Avrupa Konseyi Kültür Rotaları Enstitüsü, Avrupa Kültür Sözleşmesini imzalayan 50 ülkeyi kapsayan Avrupa Konseyi onaylı Kültür Rotalarına görünürlük kazandırmakta, bu rotalar hakkında bilgi yaymakta ve kültür rotaları programı aracılığıyla kültür ve turizmin etkin yönetimi için model önerileri sunmaktadır. Ayrıca Avrupa Konseyi Kültür Rotaları Enstitüsü, ulusal, bölgesel ve yerel yönetimler ile çok çeşitli dernekler ve sosyo-ekonomik aktörler arasında sinerjiye izin vererek bölgelere katkı sunmaktadır. Bu kurumsal ağın temel amacı, kültür rotaları ile ilişkili konuların irdelenmesini teşvik etmek ve alanda akademik çalışmalar yürütecek yeni nesillerin yetişmesini sağlamaktır.

Editör: Alpaslan Körükcü