NEVÜ

NEVÜ akademisyenlerinden TÜBİTAK başarısı

NEVÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akpınar’ın yürütücüsü olduğu “Yetenek Seçiminde Programlanabilir, Kablosuz ve Renkli Panelli Sezinleme Zamanı Ölçüm Sistemi Tasarımı ve Uygulaması” başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı çerçevesinde açılan “Spor Araştırmaları” çağrısı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında başlatılan ve spor araştırmalarına yönelik özel bir çağrı olan ‘TÜBİTAK 1001’ programı dâhilinde değerlendirildi ve iki aşamalı bir süreçten başarıyla geçti. İkinci aşama değerlendirme sonucunda kabul edilen proje, yetenek seçimi ve sportif performansın objektif bir şekilde ölçülmesi amacıyla yenilikçi bir teknoloji geliştirmeyi hedeflemekte.

Proje kapsamında geliştirilecek olan sezinleme zamanı ölçüm cihazı, sporcuların yeteneklerini değerlendirme süreçlerinde kullanılacak ve ülkemizin spor bilimleri alanında teknoloji üretme kapasitesine katkı sunmayı amaçlamakta.

Projede NEVÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akpınar’ın yanı sıra Lokman Hekim Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Settar Koçak, NEVÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suad Başbuğ ve NEVÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Kürşat Özcan araştırmacı olarak görev alacak. NEVÜ Teknoloji Transfer Ofisi Öğr. Gör. Ekrem Aydın’ın da yazım aşamasında önemli katkılar sağladığı projenin iki yıl içerisinde tamamlanması planlanmakta