Nevşehir Filistin’e Destek Platformu tarafından “Katliama sessiz kalma” sloganıyla gerçekleştirilen, yürüyüşe AK Parti Milletvekilleri Süleyman Özgün, Emre Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, kentteki sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Borsa Kavşağı’nda ellerinde çeşitli afişler, Türk ve Filistin bayraklarıyla bir araya gelen vatandaşlar, Atatürk Bulvarı’nda Nejdet Ersan Parkına kadar yürüdü.

Vatandaş Başkan Arı’nın davetine akın etti Vatandaş Başkan Arı’nın davetine akın etti

Kalabalık, İsrail aleyhine slogan atıp, tekbir getirdi.

Yürüyüşün sonunda konuşan Baki Öncel, işgalci İsrail’in Gazze’de tam anlamıyla bir soykırım yaptığını söyledi.

İsrail’in son 2 aylık süreçte, 26 binden fazlası kadın ve çocuk olmak üzere, 38 bin 664 Filistinliyi şehit ettiğini belirten Öncel, saldırılarda 89 bin 97 kişinin de yaralandığını vurguladı.

Binlerce Gazzeli’nin  de enkaz altında olduğunu vurgulayan Öncel, “İşgalciler, Gazze’de insan haklarını ve savaş hukukunu hiçe sayarak çocuk, kadın, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin saldırılarını sürdürüyor. Hiçbir sınır gözetilmeksizin yapılan İsrail saldırıları sebebiyle şu an Gazze’de hiçbir yer güvenli değil. İşgalcilerin, daha önce güvenli bölge olarak ilan ettiği pek çok yerde de sivillere yönelik saldırılar devam ediyor. Camiiler, hastaneler, okullar ve sivil yerleşim yerleri siyonistlerin hedefinde. Beyaz bayrak açan siviller dahi üzerlerine ateş açılarak katlediliyor. İşgalciler, kullanılması uluslararası sözleşmelerce yasaklanmış bombaları Gazze’ye yağdırıyor. İnsanlık tarihinde örneğine az rastlanır bir zulüm, tüm dünyanın gözleri önünde yaşanıyor.” diye konuştu.

Öncel, şöyle devam etti: " Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından alınan tüm uluslararası kararlara rağmen işgalci İsrail hukuku tanımıyor, saldırmaya ve işgale devam ediyor. Ne yazık ki, dünyanın gözleri önünde yaşanan bu zulmü durduracak somut adımlar atılmıyor.

Halkları işgalci İsrail’in zulümlerini yüzbinlerce kişinin katıldığı eylemlerle protesto ederken, ABD ve Batı dünyası yaşanan zulümleri görmezden gelerek hâlâ işgalcilere verdiği desteği sürdürüyor.

Ve ne hazindir ki; askeri, ekonomik ve siyasi anlamda büyük güçlere sahip olan İslâm ülkeleri de üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmiyorlar.

Yalnızca vatanlarını işgale teslim etmedikleri için ağır bedeller ödeyen, evlerini kaybeden, yakınlarını kaybeden ve hatta her an kendi hayatlarını kaybetme tehlikesi bulunan Filistinliler, haklı davalarından asla vazgeçmiyorlar. Filistinli kardeşlerimiz, işgalci İsrail’in insanlık dışı saldırılarına direnmeye devam ediyorlar…

Apertheid rejimi İsrail’in saldırıları bir kere daha gösterdi ki, Siyonizm yalnızca Filistin için değil, başta Orta Doğu olmak üzere tüm dünya için büyük bir tehdittir."

Editör: Alpaslan Körükcü