Nevşehir

Nevşehir Tahinli Simidi tescillendi

Nevşehir Tahinli Simidi Coğrafi İşaret Belgesi aldı.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Nevşehir Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt ve Nevşehir Fırıncılar Odası Başkanı Caner Erdoğan Nevşehir Valisi Ali Fidan’ı makamında ziyaret ederek, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Nevşehir Fırıncılar ve Unlu Mamuller Perakende Satıcıları Esnaf Odası adına Coğrafi İşaret Tescili alınan ilimize özgü Nevşehir Tahinli Simidi’nin Tescil Belgesini takdim etti.

Ziyarette açıklama yapan Nevşehir Valisi Ali Fidan, kente özgü değerlerin korunması , geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayan bu tür çalışmaların memnuniyet verici olduğunu belirtti.

NEVESOB Başkanı Pınarbaşı da, “2020 yılında NEVESOB olarak almış olduğumuz ilimize özgü Nevşehir Simidi tescilinden sonra oda başkanlığımızın adına alınan yine ilimize özgü Nevşehir Tahinli Simidi’nin tescili yöresel lezzetlerimizin korunması açısından önem arz etmektedir.” dedi.

Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan da, kente ve esnaflara fayda sağlayacak çalışmalar yapmaya devam edeceklerini belirtti.