Tuluğ Tırpan, Serkan Çağrı, Mehmet Akatay ve Mehmet Özen'in 7 parçadan oluşan projesi “Homeland” Paşabağları Vadisi’nin muhteşem atmosferinde dinleyenlere müzik dolu bir gece yaşatırken, Halk müziğinin sevilen ismi Orhan Hakalmaz da Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde müzikseverlerle buluştu.

Göreme İlçe Halk Kütüphanesi, Yazar Ragıp Bayraktar’ın Kitabımı Yazıyorum etkinliğine ev sahipliği yaptı. Bayraktar, yarım kalmış sonunu arayan masallar serisinden 'Sırlı Susam Tanesi' masalını etkinliğe katılan çocuklarla tamamlamaya çalıştı.

GELENEKSEL VE ÇAĞDAŞ SANAT BİR ARADA

Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi’nde “Geleneksel El Sanatları Atölye Çalışmaları” gerçekleşti. Avanos’ta “Çömlek Atölyesi”, Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi’nde ise “Kitreyle Geri Dönüşüm Atölyesi” ziyaretçilerini ağırladı.

Likyalı Üç Asker şimdi İngilizcede Likyalı Üç Asker şimdi İngilizcede

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

Avanos Amfitiyatro önünde kurulan birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı “Çocuk Köyü” ile çocuklar gönüllerince eğleniyor. Çocuklar festivalin altıncı gününde “İpli Kukla Yöresel Dans Gösterisi” ve çocuk tiyatrosu “Kaptan Pengu ve Arkadaşları” ile eğlenceli saatler yaşadı. Dokuz gün boyunca çocukların ekranlardan tanıdığı çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları, müzik, drama, dans, bale ve resim gibi sanat eğitimlerinin yapıldığı aktivite çadırları festival boyunca çocuk köyünde olacak.

Editör: Alpaslan Körükcü