Kapadokya

Kültür Yolu Festivali başladı

Nevşehir Kültür Yolu Festivali, Eskizden Piksele sergi açılışıyla başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Nevşehir Kültür Yolu Festivali Kapadokya Üniversitesinde düzenlenen törenle başladı.

Törene Vali Ali Fidan, Kültür ve Turizm Yardımcısı Gökhan Yazgı, MHP Grup Başkanvekili ve Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç, ilgililer ve davetliler katıldı.

Törende Eskizden Piksele, Naci El-Ali’den Hanzala sergileri açıldı.

Ayrıca festival kapsamında Fotomaraton yarışmasının da startı verildi.

Açılışta konuşan Bakan Yardımcısı Yazgı, “40 noktada 500 etkinlikte bin sanatçımızla gastronomiden, konsere, kültür sanatın birçok dalında misafirlerimizin hoşça vakit geçirebileceği bir program hazırladık.” dedi.

Bakanlık olarak turizmde büyük hedefleri olduklarını kaydeden Yazgı, “Bu yıl sonuna kadar 60 milyon turist hedefimizi gerçekleştirmek için çaba harcıyoruz. Bu tür festivaller de bunun lokomotif unsurları. İstanbul'dan uçakla geldim uçaktaki tüm koltuklar doluydu, yüzde 98'i yabancıydı ve bu festivali biliyorlardı. Bu bizim için çok önemli. Biz Avrupa Festivaller Birliği’nden de bu konuda övgü alıyoruz. Bu kadar çok yönlü detaylı çalışan festivaller dünyada da çok yok.” diye konuştu.

Vali Fidan da  Kapadokya’nın tanıtımı için güzel bir festival olduğunu belirterek, “İlimizin tanıtımı anlamında büyük değer taşıyor. Biz de 9 gün sürecinde çok sayıda sanatçıyı ilimizde ağırlarken Kapadokya’nın eşiz güzelliklerini de misafirlerimize göstermiş olacağız.” dedi.