Kore Kültür Merkezi ve Kore Turizm Organizasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği ‘K-Kültür Festivali', 25 ve 29 Haziran tarihlerinde Hatay ve Nevşehir’de gerçekleştirilecek.

Bu etkinlik, 2023 yılında Türkiye'yi etkileyen büyük depremin acılarını hafifletmek, festival aracılığıyla teselli ve dayanışma mesajı vermek amacıyla Hatay'daki Kore-Türkiye Dostluk Konteyner Kentinde başlayacak. Etkinlik aracılığıyla Kore'nin popüler ve geleneksel kültürünü tanıtarak Türkiye'yi daha da renklendirmek amaçlanıyor.

Yazar Baran, Kayseri’de okurlarıyla buluştu Yazar Baran, Kayseri’de okurlarıyla buluştu

Kore Kültür Merkezi Genel Müdürü Jeon Seungchul, " 'Türkiye Cumhuriyeti Deprem Bölgesi K-Kültür Festivali' etkinliği, K-POP konseri gibi çeşitli Kore kültürü içerikleri aracılığıyla büyük depremin yol açtığı acıları hafifletmek ve festival aracılığıyla Türk toplumuna umut ışığı yaymak, acı ve kayıp yaşayanlara teselli ve güç sağlamak amacıyla planlandı. Bu etkinliğin, manevi ve fiziksel olarak zor günler geçiren sakinlere büyük bir teselli olmasını dilerken, Kore ve Türkiye'nin gerçekten kardeş ülkeler olduğunu bir kez daha hatırlatarak dostluğumuzun daha da derinleşmesini umut ediyorum. Ayrıca, dünya çapında ilgi gören K-POP konseri aracılığıyla Kore kültürünü daha derinlemesine deneyimleme fırsatı sunarak, iki ülke arasındaki kültürel alışverişin ve dostluk ilişkilerinin bir adım daha ileri gitmesini sağlayacağını umuyorum," dedi.

Kore Kültür Merkezi’nden Nevşehir’de “K Kültür Festivali”

Editör: Alpaslan Körükcü