Kültür Yolu Festivali kapsamında Kapadokya Balon Festivali de gerçekleşiyor.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen festivalde, 18 ülkeden figürlü sıcak hava balonları Kapadokya semalarını süsledi.

Festival için bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler Türkiye'nin yanı sıra Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Brezilya, İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda, Litvanya, Makedonya, Moldova, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsviçre'den gelen figürlü balonların görsel şölenini izledi.

"Kurbağa", "fil", "kaplumbağa, "roket", "kalp", "kurt", “yer değirmeni", "araba", "inek" gibi 60 figürlü balon Göreme’den kalkara peribacaları arasında uçtu.

Nevşehir Valisi Ali Fidan, Sıcak hava balonlarıyla ilgili düzenlenen etkinliğin renkli görüntüler oluşturduğunu belirterek, "Kapadokya, sıcak hava balonculuğu denildiğinde en önemli bölge. Geçen yıl 615 bin kişi balon turlarına katıldı. Bu yıl daha fazla artış görüyoruz. Bölgemizin en önemli etkinliği olan balon turu ilimizin tanıtımına katkı sağladığı gibi turizmin gelişimine de önemli katkılar sağlıyor." dedi.

Anadolu Sıcak Hava Balon İşletmecileri Derneği Başkanı Mehmet Halis Aydoğan da Kapadokya'da her gün festival havasında 150 balon uçtuğunu ifade ederek, "Dünyada en fazla balon uçuşunun yapıldığı yer Kapadokya. Bu bölgenin dünya balonculuğunun merkezi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Birkaç yıla kadar da dünyada en büyük balon festivalinin yapıldığı yer olacaktır." şeklinde konuştu.

Billy Carson Kapadokya’ya hayran kaldı Billy Carson Kapadokya’ya hayran kaldı

Editör: Alpaslan Körükcü