Gülşehir

Eski kooperatif başkanı tutuklandı

Alınan bilgiye göre, Gülşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi aracılığıyla usulsüz kredi verildiğine dair ihbar üzerine başsavcılık harekete geçti.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gülşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Gülşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi aracılığıyla nitelikli dolandırıcılık yapıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Altı ay süren teknik ve istihbarı takibin ardından, bazı kooperatif yöneticilerinin usulsüz şekilde esnaf olarak gösterdikleri şahıslara Hazine ve Maliye Bakanlığınca destek sağlanan işletme kredisi kullandırdıkları, usulsüz alınan kredilerin kooperatif yöneticilerine aktarıldığı tespit edildi.

Halkbank Nevşehir Şubesinden 4 milyon 614 bin lira kredi kullandırılarak 2 milyon 589 bin lira kamu zararına neden olan şüphelilerin yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, kooperatif başkanı E.Ü, kooperatif eski başkanı F.G, kooperatif müdürü ve muhasebeci Ü.E. ile usulsüz kredi kullanan 12 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Gülşehir Adliyesine sevk edilen şüphelilerden F.G. ve Ü.E. tutuklandı.

13 kişi ise emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.