Avanos

Avanos Hükümet Konağının temeli atıldı

Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından proje ve yapım ihalesi tamamlanan Avanos Hükümet Konağının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Avanos’a yapılacak olan Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığını içinde barındıracak olan ve proje ile yapım ihalesi Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından yapılan Avanos Hükümet Konağının temeli atıldı.

Avanos Hükümet Konağının temel atma törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Vali Ali Fidan, AK Parti Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan, MHP Nevşehir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Filiz Kılıç, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Çam, Avanos Kaymakamı Osman Bilici, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Feralan ve ilgililer katıldı.

“AVANOS GÖNÜLLERİMİZDE HER ZAMAN AYRI BİR YERE SAHİP”

Törende konuşan Bakan Kacır, binlerce yıllık tarihi birikimiyle nice medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Orta Anadolu’nun turizm başkenti Avanos’un gönüllerinde her zaman ayrı bir yere sahip olduğunu söyledi.

Kacır, “Kızılırmak’a adına yakışan rengini veren bereketli toprağıyla, eşsiz tarihiyle, kadim ilçemiz Avanos’a, Avanoslulara yaraşır yeni hizmet kampüsünü kazandırmanın memnuniyeti içindeyiz. 5 bin 500 metrekare alana sahip 3 blok şeklinde inşa edilecek yapılarımızı sadece dört duvardan ibaret binalar olarak görmüyoruz. Burası milletimizin gereksinimlerini karşılayacak, dertlerini çözecek, devletimizin şefkatli elinin milletimize uzanacağı bir mekân olacaktır. Vatandaşlarımızın huzuru ve refahı için ortaya koyduğumuz kararlılığın bir nişanesi bu eserin ilçemiz ve Avanoslular için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

“HÜKÜMET KONAĞIMIZ AVANOS’UMUZA DEĞER KATACAK”

Vali Fidan da, “Bilindiği üzere ilimiz dünyada eşi benzeri bulunmayan, tabiat harikası doğal güzelliklere ve coğrafi oluşumlara, tarihi eser ve kültürel varlıklara sahiptir. Biz de bu güzide coğrafyaya yaraşır bir biçimde Sayın Cumhurbaşkanımızın “Devleti temsil etmek milletin gönlünü kazanmakla olur” sözünden hareketle, arkadaşlarımızla birlikte her alanda ilimizi daha da ileriye taşımanın, vatandaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmanın gayreti içerisindeyiz.

Bugün de aynı şekilde, Nevşehir’imizin incisi, Anadolu’nun en güzel ilçelerinden birisi olan Avanos’umuza ve kıymetli Avanoslu hemşehrilerimize yaraşır ve yöresel mimariye uygun bir şekilde inşa edilecek olan, ilçemize değer katacağına inandığımız Hükümet Konağımızın temel atma törenini gerçekleştiriyoruz.

Bilindiği üzere, 1977 yılında inşa edilen mevcut hükümet konağımız depreme dayanıklı olmadığı, güçlendirme maliyetinin yapım maliyetinin yüzde 70’ni aştığı ve ayrıca kıyı kenar çizgisi içerisinde kaldığı nedenleriyle boşaltılmak zorunda kalınmıştır. Bu nedenle, kamu kurumlarımız zorunlu olarak farklı yerlerde ve binalarda hizmet vermek mecburiyetinde kalmıştır.

Bu durumun gerek hizmet sunan arkadaşlarımız gerekse vatandaşlarımız açısından birtakım olumsuzluklara yol açtığının farkındayız. Vatandaşlarımızdan biraz sabır göstermelerini istiyoruz. İnşallah 2025 yılı sonuna kadar yeni Hükümet Konağımız tamamlanmış ve bu sorunlar giderilmiş olacak.

İhale bedeli 138 milyon TL olan bu projeyle 5 bin 500 metrekarelik alanda, 3 bin metrekaresi Kaymakamlık hizmet binası, 1500 metrekaresi İlçe Jandarma Komutanlığı binası ve 1000 metrekaresi İlçe Emniyet Müdürlüğü binası olmak üzere projelendirilen bir yerleşke inşa edilecektir. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Avanos ilçemizde kamu hizmet standartlarını ve kapasitesini yükselterek, çok daha etkin, hızlı ve verimli bir şekilde hizmet sunulmasını hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın daha konforlu ve müreffeh bir çalışma ortamında hizmet almasını amaç ediniyoruz.” diye konuştu.

Törende AK Parti ve MHP Milletvekilleri Süleyman Özgün, Emre Çalışkan, Filiz Kılıç, ve Avanos Kaymakamı Osman Bilici de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Avanos Hükümet Konağının temeli protokol üyeleri tarafından atıldı.