NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda düzenlenen programa; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık, fakülte dekanları, dekan yardımcıları, MYO müdür ve müdür yardımcıları, üniversitenin akademik ve idari birim yetkilileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilen programlar İstiklal Marşı’nın okunması, saygı duruşu ve akabinde İsrail’in Filistin’de uluslararası hukuka ve vicdani değerlere aykırı olarak uyguladığı saldırılarda hayatında kaybeden tüm Filistinli şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve edilen dua ile başladı.

Konuşmasına İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırılara değinerek başlayan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, İsrail’in yerleşim yerleriyle birlikte okul, hastane ve tüm sığınma yerlerini vurduğunu çoluk-çocuk, hasta ve sivil demeden, insan haklarını, yaşama hakkını ve evrensel hukuku hiçe sayarak adeta soykırım yaptığını, uluslararası toplumun ittifakla bu soykırımı bir an evvel önlemesi gerektiğini söyledi.

NEVÜ öğretim üyesinin projesine TÜBİTAK desteği NEVÜ öğretim üyesinin projesine TÜBİTAK desteği

Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada NEVÜ’nün sahip olduğu nitelikli ve dinamik akademik kadrosu ile birlikte güçlü bir fiziki altyapıya sahip olduğunu söyleyen Rektör Aktekin, üniversite olarak 2024 YKS sonuçlarına göre tercih edilirlikte Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer aldıklarının altını çizdi

Editör: Alpaslan Körükcü