Ticaret Borsası konferans salonunda yapılan toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Feralan, Merkez İlçe Başkanı Murat Özkaya ve partililer katıldı.

Toplantıda konuşan ve “Yolumuz uzun, yükümüz ağır ama aşkımız ve sevdamız hepsinden büyük” diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Kaya, “AK Parti demek içtenlik, sıcaklık, tevazu, kardeşlik, birlik, merhamet ve çalışkanlık demektir. AK Parti demek aile, vatan, tarih, kültür demektir. AK Partimiz güçlü bir liderle yola başladı ve yoluna ilk günkü gibi kendini geliştirerek, kendini yenileyerek devam ediyor.” dedi.

AK Partinin güçlü ve sağlam bir lideri ve o liderin ardında donanımlı bir kadrosu olduğunu kaydeden Kaya, şöyle devam etti:

“Bizler bu kadrolar olarak değerlerimize, hukukumuza ve davamıza sahip çıkıyoruz.  Prensip odaklı, insanı merkeze alan, çevreci, bireyci ve toplumcu yaklaşımıyla sorun çözme endeksli olan siyaset anlayışımızla 23 yıldır milletimizin partisiyiz. Milletimiz için en iyisini AK Partimizin kadroları düşünür, planlar ve hayata geçirir. Önceliğimiz milletimizin refahıdır. Önceliğimiz milletimizin bekasıdır. Bizler milletimize buyurgan bir tavırla değil, onlara kulak veren bir hizmetkar edasıyla hizmet sunarız. 23 yıldır, zamanın şartlarına uygun şekilde vatandaşlarımızın refahı için çalışıyoruz. Kendimizi sürekli olarak yeniliyor, aynı kalmıyoruz. Türkiye’nin gücünün ve imkânlarının kendi vatandaşlarıyla birlikte dünyanın her yerindeki mazlumlara, mağdurlara, gariplere kucak açmaya yettiğini gösterdiğimiz için, nereye gitsek muhabbetle karşılanıyoruz. Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmış Türkiye idealinin ancak tarihimize, kültürümüze, değerlerimize, ecdadımızın hatırasına sahip çıkarak hayata geçirilebileceğini ispatlayarak milletimizin her kesimine ulaşıyoruz. Eğer 23 yıl sonra dahi hala ‘AK Parti nedir?’ diye soranlar varsa, AK Parti işte budur.”

67E473A6 7D83 414F 9C36 C6727E4F9582

AK PARTİ’DE KONGRE SÜREÇLERİ BAŞLIYOR

AK Parti’de kongre süreçlerinin başladığını hatırlatan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kongre süreçlerimiz başlıyor. Bu vesile ile kurulduğumuz 14 Ağustos 2001’den bugüne AK Parti teşkilatlarında görev almış, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerimizin, il, ilçe, belde başkanlarımız ve yönetimleri, köy-mahalle başkanlarımız ve yönetimlerimizin 23 yıllık hizmetlerimizin her birinde emeği vardır. Geçmiş teşkilat mensuplarımıza ve şu anda bu görevi omuzlayan sizlere teşekkür ediyorum. Aramızdan ahirete göçmüş olan kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Kongrelerimiz bizlerin düğün günleridir. Büyük sevinçle ve heyecanla geçireceğimiz kongrelerimiz ülkemizin umudunun yeşereceği yeni dönemin başlangıcı olacak.

Yeni kadrolarımızla bir sonraki seçime güçlü şekilde hazırlanacağız. 12 Ekim’de belde ve ilçelerle başlayacağımız kongre sürecimiz partimize ve ülkemize hayırlar getirsin inşallah. AK Parti Teşkilatımızın her bir üyesi, her bir çalışanı bizim ailemiz, kardeşimiz, dostumuzdur. En büyük motivasyonumuz birbirimizden aldığımız güçtür. Bunu asla unutmayalım. Birbirimizi kırmadan aksine  çalışma ve üretme şevkini daima destekleyerek, birbirimize omuz vererek yükümüzü hafifletelim. Nice ufuklara yelken açalım. Gerek çalışmalarımızla, gerek sahadaki plan ve projelerimizle, gerek politikalarımızla ama en mühimi de gönülden inanarak ettiğimiz dualarla elimizden gelenin en iyisini ortaya koyacağız. Çünkü inanç yoksa diğerleri de yoktur. Emek ve değer üretmek için, yarınları inşa etmek için önce inanç gerekir.”

10022C37 Ba37 40F2 90Cd Febd9Fc218B0-1

“KEMİKKIRAN: RECEP TAYYİP ERDOĞAN İSMİ TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILACAK”

AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran da şu ifadeleri kullandı:

“Artık Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak” sloganıyla 23 yıl önce çıkılan bu yolda Cumhuriyetin kuruluşunun 2. yüzyılı içerisinde Türkiye Yüzyılı’nın imar ve inşası için umudun, icraatın, geleceğin partisi milletin ta kendisi AK Partimiz Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Gücünü milletinden, desteğini teşkilatından alan Genel Başkanımız 23. Yıl boyunca olduğu  gibi yine yeniden teşkilatlarının azmi ve gayreti, milli iradenin tecellisiyle necip millete hizmet etmeye, eserler üretmeye devam edecektir.

Recep Tayyip Erdoğan ismi tarihe altın harflerle yazılacaktır. Bizim için de gelecek nesillere  bırakacağımız en büyük miras onur ve övünç: onun kadroları içerisinde yer almaktır. Dünya var oldukça evlatlarımız, gelecek nesillerimiz bizimde annemiz bu kadrolardaydı, bizim de babamız bu partide görev aldı. O büyük liderin yol arkadaşıydı diyecek.”

B293C489 F4A1 47A9 9465 09D592C30Cce

ÖZGÜN: “TÜRKİYE YÜZYILI, KALKINMA, REFAH VE ADALETİN YÜZYILIDIR”

AK Parti Milletvekili Süleyman Özgün de şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yapılan icraatlar ve hizmetler, Türkiye Yüzyılı’nın temelini atmıştır. Türkiye Yüzyılı, yalnızca bir siyasi söylem değil, kalkınma, refah ve adaletin yüzyılıdır. Siyasi, diplomatik ve askeri alanda büyük atılımlar yapan bir ülke olarak, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu hedefe güçlü ve kararlı adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Bu yüzyıl, milletimizin şanlı tarihinde kutlu bir asır olarak yerini alacaktır.

Algı siyasetiyle kısır çekişmeler üzerinden gündem oluşturmaya çalışan muhalefet ve onların yandaşları, Türkiye’nin büyümesini ve gelişmesini engelleyemeyecektir. Milletimizin duası ve desteğiyle, Allah’ın izniyle hiçbir güç bizi yolumuzdan alıkoyamaz! Sizler bizim yanımızda dağ gibi durdukça, bu milletin şahlanışını kimse durduramayacak!

AK Parti, çeyrek asra yakın bir süredir eser ve hizmet üreten, milletin takdirini kazanan, milletimizle iç içe olan bir harekettir. Bu dava, yalnızca Türkiye’nin değil, gönül coğrafyamızdaki tüm mazlum ve mağdurların umudu olmuştur. Bizler bu kutlu mücadelenin emanetini büyüklerimizden devraldık, Allah’ın izniyle gelecek nesillere de devredeceğiz. Her zaman bu davanın bir sahibi ve taşıyıcısı olacaktır.”

Bc8C135E 5A90 48B8 9F0D 9Be7Eaefa360

ÇALIŞKAN: “YENİDEN DİRİLİŞLE ÜÇÜNCÜ MİLLETVEKİLİNİ DE ALACAĞIZ”

AK Parti Milletvekili Emre Çalışkan da AK Parti’nin İl Danışma Meclisi toplantılarının ailenin bir araya gelmesi gibi olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bütün teşkilatlarımızla, ana kadememiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımızla, il danışma meclislerimizde 31 Mart sonrasında bugüne kadar olan sürede yaklaşık altı ayı geçkin sürede yerel seçim sonuçlarını kendi aralarında değerlendirdiğimiz yerel seçim sonuçlarımızı bir muhasebeye koyup mizana koyup tartıp kendimizi bundan sonraki süreçte AK Parti teşkilatlarını bundan sonraki gireceği seçimlerde nasıl stratejiler belirlememiz gerektiğini, neler yapmamız gerektiğini neler yapmamamız gerektiğini hep birlikte bu süreç içerisinde müşahede ettik.

Biz liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'dan çok şey öğrendik. Ama teşkilatçılık noktasında öğrendiğimiz en önemli şeylerden biri de şu ki bir seçimin bittiği gece bir sonra seçimin başlangıcı demektir. Şöyle ki 31 Mart yerel seçimlerinden sonra 1 Nisan sabahında biz çalışmalarımıza son hızımızla devam etmek için yola tekrardan koyulduk.

Bakın çok önemli bir söz var. Kötümser rüzgardan şikayet eder, iyimser rüzgarın geçmesini bekler, gerçekçi ise rüzgara göre yelkenini ayarlar. Biz gerçekçi olacağız. Yerel seçimlerden çıkan sonuçları, yerel seçimlerdeki kazanımlarımız ve kayıplarımızın sebeplerini bileceğiz. Ve önlemler alarak yolumuza devam edeceğiz ve inşallah yeniden dirilişle 2028 milletvekilliği seçimlerinde üçüncü milletvekilini de alacağız. 2029’da da yine belediyemizi yeniden AK Parti'yle buluşturacağız.”

B6Aef95C 2E55 4Df7 939C Adb52562C48C-1

FERALAN: “NEVŞEHİR İÇİN ORTAK HEDEFLER ETRAFINDA ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”

İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Feralan da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Gelecek nesillere biz güzel bir Nevşehir bırakmak mecburiyetindeyiz. “Sözü güçlü, gücü tesirli bir meclis olması yolunda sağlam adımlarla çalışmalar yapılmasını arzu ediyor ve bu doğrultuda hareket ediyoruz.  Meclisimizde farklı fikirleri, aramızdaki siyasi farklılıkları da bir tarafa bırakarak Nevşehir için ortak hedefler etrafında birleşerek birleştirerek çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Farklı seslerin bir arada olması eskilerin tabiriyle ihtilafta rahmet vardır fikrini bize hatırlattı. İhtilaf tefrika değil farklı fikirler üzerinden ortak hedeflere doğru giderken münakaşayla hayırlı sonuçları bulabilme kabiliyetidir. Nevşehir'imize ve bizlere değer katacak şeylere hep birlikte emek vererek çalışıyoruz.

AK Parti yerel yönetimleri, daha etkin çalışan, şeffaf, hesap verebilen, çoğulculuğu esas alan ve katılımcı kurumlar haline getirmiştir. Artık yerel yönetimler, hemşehrilerini de yönetim sürecine katarak sivil inisiyatifleri, yurttaş girişimlerini, gönüllü teşekkülleri, meslek odalarını, sendikaları ve akademik kuruluşları yönetimin paydaşı olarak görmek durumundadırlar.”

Toplantı konuşmanın ardından basına kapalı olarak devam etti

Çalışkan mahallelerde vatandaşı dinliyor Çalışkan mahallelerde vatandaşı dinliyor

Editör: Alpaslan Körükcü