Aslen Gümüşhane’ nin Şiran ilçesinden olan Alperen Celepci, 1996 yılında Bursa’da doğdu.

İlköğretim ve ortaöğretimini(Bursa Anadolu Erkek Lisesi) Bursa'da tamamladı. 2014 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2019 yılında mezun olarak lisans eğitimini tamamladı. Lisans eğitiminin akabinde 2020 yılında İçişleri Bakanlığının açmış olduğu Kaymakam Adaylığı sınavlarında başarılı olup, 109. Dönem Artvin Kaymakam Adayı olarak 2021 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti.

Karapınar'da Hacı Bekir Güven Kur'an Kursu açıldı Karapınar'da Hacı Bekir Güven Kur'an Kursu açıldı

Artvin İl Merkez Stajının ardından Hakkari(Çukurca- Yüksekova) Eskişehir(Sivrihisar-Günyüzü) illerinde teftiş stajını ve Antalya(Finike),Bursa(İznik) illerinde ise Kaymakam Refikliği Stajını tamamladı. 

Kaymakam Vekilliği Stajını Konya’nın Ahırlı ilçesinde tamamladıktan sonra yabancı dil eğitimi için Bakanlık Merkez Stajının akabinde İngiltere’nin Leicester şehrinde bulunan University of Leicester’ da 8 ay süre ile İngilizce dil eğitimi aldı ve Birleşik Krallık’ın idari yapısı hakkında incelemelerde bulundu.16 Temmuz 2024 tarihinde başlayan kaymakamlık kursunu tamamladıktan sonra İçişleri Bakanlığı'nın 83634 sayılı görevlendirmesi ile 21.10.2024 tarihinde ilçemizdeki görevine başlamıştır. Kaymakam evlidir.

Editör: Alpaslan Körükcü